0

A hasnyálmirigy kezelése

Ha hasnyálmirigy gyulladást állapítanak meg, kórházi kezelés szükséges. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkut hasnyálmirigy gyulladásunk van, s ilyenkor a hasnyálmirigyet nyugalomba kell helyezni néhány napig. Ez koplalás segítségével megoldható, ami azt jelenti, hogy sem folyadékot, sem táplálékot nem szabad fogyasztani, kizárólag intravénásan juttatják a szervezetbe. Ha a betegnél hasnyálmirigy rákot diagnosztizálnak, azzal valószínűleg nagyon nagy fogyás is társul, ilyenkor nem alkalmazzák a diétát.

A hasnyálmirigy gyulladás gyógyítható, az esetek többségében a beteg teljesen meggyógyul. Vannak olyan esetek, amikor krónikus hasnyálmirigy gyulladás vagy rák áll fenn. Ezek halálosak is lehetnek, különösen akkor, ha későn észleljük, és nem részesülünk kezelésben.

Hasnyálmirigy kezelése

Hasnyálmirigy kezelése

A hasnyálmirigy kezelése sokféle lehet, és attól függ, hogy mi okozza a problémát. Heveny hasnyálmirigy gyulladás akkor is felléphet, ha elzáródik a hasnyálmirigy vezeték, ilyenkor sebészi beavatkozás szükséges. Ha rákot diagnosztizálnak, s nem túl késő, műtétre kerül sor, és eltávolítják a daganatot, ha pedig már áttétek képződtek, sugárkezelés is szükséges.

Ha probléma van a hasnyálmiriggyel, a kezelést érdemes mielőbb elkezdeni, mivel vannak esetek, amikor – ha elhanyagoljuk – a szövetek is elhalnak. Ez minél nagyobb mértékben történik meg, annál nagyobb az esélye annak, hogy a betegség halálhoz vezet. Amint a hasnyálmirigy hibás működésére utaló jeleket tapasztalunk, minél előbb keressük fel háziorvosunkat, és kérjünk teljes kivizsgálást!

  
Iktatva: Hasnyálmirigy Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024