0

A hasnyálmirigy gyulladás csökkentése

A hasnyálmirigy gyulladás csökkentését leginkább akkor tudjuk elérni, ha nem eszünk. Ha nem eszünk és nem iszunk, nagyban enyhülnek a tünetek, mivel így nem termelődik emésztőnedv. Természetesen, muszáj valamilyen formában tápanyagot juttatni a szervezetünkbe, hisz ha legyengül az immunrendszerünk, még több betegséggel kell számolnunk, viszont ebben az esetben a táplálékbevitel csak infúzión keresztül oldható meg.

Ha a tünetek nem annyira súlyosak, a koplalás nem szükséges, viszont hogy elérjük a hasnyálmirigy gyulladás csökkenését, diétáznunk kell. Ez azt jelenti, hogy nem fogyaszthatunk túl fűszeres, zsíros és már egyéb káros élelmiszereket és italokat. Ezek helyett együnk könnyen megemészthető ételeket. Kerüljük az olyan szénhidrátokat, mint a fehér kenyér, ehelyett fogyaszthatunk puffasztott rizst, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket, és egyszerre csak nagyon keveset vigyünk be a szervezetbe, hogy a gyomor hamar meg tudja emészteni.

Hasnyálmirigy gyulladás csökkentése

Hasnyálmirigy gyulladás csökkentése

A hasnyálmirigy gyulladás csökkentésére szedhetünk antibiotikumokat is, ám ha infúziót kapunk, az egyébként is tartalmaz gyulladáscsökkentő anyagokat. A legfontosabb az, hogy alapos kivizsgálásnak vessük alá magunkat.

A hasnyálmirigy gyulladásának csökkentését azzal is befolyásolhatjuk, ha epeproblémáinkra megoldást találunk, ugyanis az epekő és más egyéb betegségek is csökkenthetik a gyógyulás esélyeit. Kerüljük a dohányzást, az alkoholfogyasztást, az erős koffeines italokat és a tartósítószereket tartalmazó ételeket.

  
Iktatva: Gyulladás, Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024