1

A hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei viszonylag nagyon későn jelentkeznek a betegnél, és sajnos ilyenkor már műtétre sem kerülhet sor. Általában a beteg csak olyankor észlel tüneteket, amikor már áttét van, és a többi szerve is elrákosodik. A tünetek nagyon sokféle formában jelennek meg. A legfeltűnőbb a hirtelen fogyás, akár 20 kilót is fogyhat a beteg egy hónap alatt.

A hasnyálmirigy daganat jelei közé tartozik a köldök körüli fájdalom, ezen kívül a fogyás miatt legyengül az immunrendszer, és egyéb betegségek is jelentkeznek. Többek közt jelentkezhet sárgaság, vizelési inger, vérszegénység, fáradtság. Az intenzív hátfájás vagy hasfájás fekvés közben mind lehetnek a hasnyálmirigy daganat tünetei.

Hasnyálmirigy daganat jelei

Hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei túl későn jelentkeznek ahhoz, hogy végleges gyógyulást reméljünk. Ez a betegség leginkább olyan személyeknél fordul elő, akik sokat dohányoznak, és sok alkoholt fogyasztanak. Veszélyeztetve leginkább az idősebb korosztály van, az 50-70 év közötti emberek. Nagyon nagy fájdalommal és sok problémával járó betegség, ami csak akkor gyógyítható, ha korai stádiumban diagnosztizálják.

Amennyiben a hasnyálmirigy daganat jeleit nagyon későn tapasztalhatják, akkor már csak enyhíteni lehet a panaszokon. A legfontosabb, ha bármely hasonló tünetet észleljük, azonnal forduljunk orvoshoz, és vessük alá alapos vizsgálatnak magunkat. Nagyon könnyen áttétet okozhat a véren keresztül, így más főbb szerveink is elrákosodhatnak, mint a tüdő vagy a máj.

  
Iktatva: Daganat, Hasnyálmirigy Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "A hasnyálmirigy daganat jelei"

  1. Szabó Katalin szerint:

    Barátomnál január végén diagnosztizálták a hasnyálmirigy-daganatot. Besárgult és a daganat elzárta az epevezetéket. Ezt áthidalták egy műanyag csövecske behelyezésével. Most viszonylag jól érzi magát, nem is fogyott már az utóbbi időben. Az eddigi fogyás összesen 5-6 kg. Vettek tőle szövetmintát, aminek az eredményére vár.
    Sajnos egyre múlik az idő, és nem érkezik az eredmény… Nem tudjuk, hogy jó, vagy rosszindulatú a daganat.
    Ebben az esetben nem számít az idő? Január végétől már eltelt másfél hónap és nem történik semmi. Attól félünk, hogy ezen idő alatt áttéteket képez az addig esetleg csak a hasnyálmirigyet érintő daganat.
    Nem számít a beteg? Nekünk nagyon is számít. Szeretne még élni! Miért kell ennyit várni a bizonytalanságban?

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024