0

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése

A hasnyálmirigy csökkent működése mögött több tényező állhat. A hasnyálmirigy nem megfelelő működéséért általában az alkohol tehető felelőssé, mivel beszűkülnek a hasnyálmirigy vezetékei, és az enzimek nem jutnak át ezen, csak nagyon kis mértékben. A hasnyálmirigy által termelt enzimek szerepe a zsírok és szénhidrátok lebontása, ezért ha ilyen jellegű ételeket fogyasztunk a hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése mellett, akkor mesterségesen kell bejuttatni ezeket a szervezetbe, gyógyszer vagy infúzió által.

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése sok kellemetlenséget von maga után. Ilyen pl. a bélgáz, mely a puffadás miatt van, és sajnos naponta nagyon sokszor előfordulhat. A nem megfelelő enzimtermelés miatt a táplálék egy része nem emésztődik meg, ez pedig iszonyú görcsöket is okozhat.

Hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése

Hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése miatt a táplálék a vastagbélbe kerül, és baktériumok bontják le, amelyek miatt még több gáz termelődik. Emiatt érdemes kerülni az olyan élelmiszereket, mint például a bab, a krumpli, a hagyma stb.

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése miatt sok tényező okolható. A legfontosabb, hogy vigyázzunk az étrendünkre, ne fogyasszunk túl sok zsírtartalmú élelmiszert és szénhidrátot, ezen kívül pedig mindenképp kerüljük az alkoholt és a dohányzást. Ha a panaszaink súlyosbodnak, azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy mesterséges úton juttassanak enzimeket a szervezetbe.

  
Iktatva: Hasnyálmirigy, Működése Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024