3

A hasnyálmirigy ciszta tünetei

A ciszta általában nem jelent problémát, nem életveszélyes. Egy vízzel tele mirigy, amit ha eltávolítanak, semmi baj nem érhet bennünket. Általában a ciszta diagnosztizálásakor mintát vesznek, és így kiderül, hogy jó indulatú vagy rákos megbetegedésről van szó. Amennyiben a hasnyálmirigy ciszta tünetei feltűnőek, akkor rosszindulatú daganat húzódik meg mögötte, és sajnos ez már a késői stádiumot jelenti.

A hasnyálmirigy daganat tünetei közé tartozik a nagymértékű fogyás, ami akár 15-20 kg testsúlycsökkenést jelent egy hónap alatt. A hasnyálmirigyrák nagyon sok fájdalommal jár, és ami a legrosszabb, nagyon rövid időn belül áttétet képez más létfontosságú szervekre.

Hasnyálmirigy ciszta tünetei

Hasnyálmirigy ciszta tünetei

A hasnyálmirigy ciszta tünetei közé tartoznak az emésztési rendellenességek is. Van, hogy nem emésztődik meg teljesen a táplálék, így gyomorgyulladás és más egyéb emésztési problémák is jelentkezhetnek. Ugyanakkor kialakulhat sárgaság, cukorbetegség, hisz a hasnyálmirigy felelős az inzulin termeléséért. A rosszindulatú daganatot azonnal el kell távolítani, de amennyiben túl későn diagnosztizálják, nincs esély a gyógyulásra.

A hasnyálmirigy ciszta tünetei, ha jó indulatú cisztáról van szó, teljesen észrevehetetlenek. Általában rutinvizsgálatok közben derül rá fény, ilyenkor eltávolítják, leszívják, és ez nem jár semmilyen következménnyel. Ha viszont rosszindulatú, alkalmazhatnak műtétet, sugárkezelést és gyógyszeres kezelést is. Amennyiben a tünetek közül bármelyiket is észleljük, forduljunk orvoshoz!

  
Iktatva: Ciszta, Hasnyálmirigy Címkék: , , ,

3 hozzászólás "A hasnyálmirigy ciszta tünetei"

 1. Koós Gyuláné szerint:

  Kedves dr-úr Szeretném meg kérdezni hogy a cé-té vizsgálatom kimutatta hogy A pancreas a fej területén 20 mm es- átmérőjű legnagyobb Bizonytalan hypodens képlet figyelhető meg, A panceas vezeték nem ábrázolódik,, Köszönettel ,,Koós Gyuláné Tiszaderzs,,

 2. Kelenik Jozsefné szerint:

  Kedves dr.úr Szeretném meg kérdezni hogy

  Hasi ultrahang vizsgálattal kimutatható e a hasnyálmirigy ciszta

  Köszönettel: Kelenik Jozsefné Budapest

 3. Braun Mné szerint:

  Hasnyálmirigy cystát leszívták.Laboratóriumi eredmény:12.9, –a referencia érték :3.5Kedves dr Úr megkérem legyen szives segíteni az értékelésben. Köszönettel Braun Mné

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024