0

A hasnyálmirigy ciszta leszívása

Amennyiben a hasnyálmirigy ciszta jóindulatú, nem jár semmiféle következménnyel, problémával, viszont érdemes eltávolítani azért, hogy ha növekedik, ne sérüljenek a környezetében lévő szervek. A hasnyálmirigy ciszta tulajdonképpen egy vízzel tele burok, mirigy, amelyet ha eltávolítanak, nyoma sem marad. A hasnyálmirigy ciszta leszívása után a beteg észlelhet hasfájást, görcsöket, emésztési problémákat.

Ha a hasnyálmirigy ciszta leszívása után az állapotunk romlik, azonnal forduljunk orvoshoz! Néhány betegnél jelentkezhet hányinger, hasmenés, köldök körüli görcsök, ezek viszont nem normális tünetek, azonnal be kell számolni a kezelőorvosnak, hogy nehogy probléma legyen belőle.

Hasnyálmirigy ciszta leszívása

Hasnyálmirigy ciszta leszívása

A hasnyálmirigy ciszta leszívása manapság már laparoszkóppal történik, nem szükséges felnyitni a hasfalat, ez pedig nagyban gyorsítja a felépülést. Ez egy olyan sebészeti beavatkozás, amely nem jár sok kockázattal, de mielőtt erre kerülne a sor, teljesen meg kell győződni arról, hogy a ciszta jóindulatú, és nem rákos megbetegedéssel állunk szemben.

A hasnyálmirigy ciszta leszívása után kötelezően el kell menni időnként kontrollra. Műtét után gyógyszeres kezelés szükséges, és a betegnek diétáznia kell. Ez azt jelenti, hogy kerülnie kell a magas zsírtartalmú ételeket, mivel lehet, hogy átmenetileg a hasnyálmirigy enzimtermelése csökken. Ha a ciszta leszívása sikeres volt, napokon belül gyógyulást tapasztalhatunk, viszont érdemes odafigyelni, és bármilyen tünetet észlelünk, forduljunk orvoshoz azonnal!

  
Iktatva: Ciszta, Hasnyálmirigy Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Hasnyálmirigy 2024