Hírek rák és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy onkológus

Hasnyálmirigy onkológus

A hasnyálmirigy rákos megbetegedése súlyos következményeket von maga után. Nemrégiben egy amerikai szaklap úgy nyilatkozott, hogy az ebben szenvedőknek mindössze 5%-nyi esélyük van arra, hogy a megbetegedést követő 6 évben még mindig életben legyenek. A tudomány számos módszer segítségével igyekezett kikutatni ennek a rejtélyes betegségnek az okát, illetve kialakulásának folyamatát…. Tovább: Hasnyálmirigy onkológus»

A hasnyálmirigy problémák tünetei

A hasnyálmirigy problémák tünetei

A hasnyálmirigy problémák előfordulása az utóbbi évtizedben megsokszorozódott, hisz nagyon sok ember küzd ezzel kapcsolatos betegségekkel. A hasnyálmirigy problémák tünetei általában hevesek, így nagyon sokan fordulnak orvoshoz. A betegek nagy része férfi, és ez is azt mutatja, hogy az alkohol nagymértékben befolyásolja a belső szervek működését. A rendszeres alkoholfogyasztóknál gyakran… Tovább: A hasnyálmirigy problémák tünetei»

Máj és hasnyálmirigy

Máj és hasnyálmirigy

A hasnyálmirigynek és a májnak nagyon nagy szerepe van az anyagcserében. A hasnyálmirigy felelős többek közt az inzulin termeléséért, a cukrok, szénhidrátok lebontásáért. A hasnyálmirigy és máj betegségek nagyon gyakoriak, többek közt a rossz étrend, a nem megfelelő életmód tehető felelőssé emiatt. A máj és hasnyálmirigy gyulladásnak nagyon elviselhetetlen tünetei… Tovább: Máj és hasnyálmirigy»

Hasnyálmirigy rák lefolyása

Hasnyálmirigy rák lefolyása

A hasnyálmirigy rák a kezdetekben nem jár tünetekkel, szinte észrevehetetlen. Ez nagyon sok problémát okoz a továbbiakban, mivel hacsak nincs rutinvizsgálatunk, és nem diagnosztizálják időben, könnyen áttétet képezhet a környező szervekre: máj-, tüdő- és torokrákot is okozhat. A hasnyálmirigy rák lefolyása nagyon sok szenvedéssel jár. Ha időben diagnosztizálják, akkor még… Tovább: Hasnyálmirigy rák lefolyása»

A hasnyálmirigy kezelése

A hasnyálmirigy kezelése

Ha hasnyálmirigy gyulladást állapítanak meg, kórházi kezelés szükséges. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkut hasnyálmirigy gyulladásunk van, s ilyenkor a hasnyálmirigyet nyugalomba kell helyezni néhány napig. Ez koplalás segítségével megoldható, ami azt jelenti, hogy sem folyadékot, sem táplálékot nem szabad fogyasztani, kizárólag intravénásan juttatják a szervezetbe. Ha a betegnél hasnyálmirigy… Tovább: A hasnyálmirigy kezelése»

Krónikus hasnyálmirigy gyulladás

Krónikus hasnyálmirigy gyulladás

A krónikus hasnyálmirigy gyulladás kialakulása miatt legtöbbször az alkoholfogyasztás tehető felelőssé. A krónikus hasnyálmirigy gyulladás azt jelenti, hogy a hasnyálmirigy szövetei elhalnak, tehát ez visszafordíthatatlan, és nagyon sok esetben halált okoz. Az is okozhatja, ha a hasnyálmirigy vezeték elzáródik, és az is, ha rákos megbetegedés áll a háttérben. A krónikus… Tovább: Krónikus hasnyálmirigy gyulladás»

A hasnyálmirigy csökkent működése

A hasnyálmirigy csökkent működése

A hasnyálmirigy legfontosabb szerepe az inzulintermelés. Ha a hasnyálmirigy csökkent működésről árulkodik, valószínűleg cukorbetegség alakul ki. A hasnyálmirigynek fontos szerepe van a szervezet működésében, többek közt az emésztésben is. A hasnyálmirigy csökkent működése emésztési zavarokhoz vezet. A táplálék a hasnyálmirigy által termelt emésztőnedvek segítségével bomlik le, melynek hiányában az emésztés… Tovább: A hasnyálmirigy csökkent működése»

A hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei

A hasnyálmirigy daganat jelei viszonylag nagyon későn jelentkeznek a betegnél, és sajnos ilyenkor már műtétre sem kerülhet sor. Általában a beteg csak olyankor észlel tüneteket, amikor már áttét van, és a többi szerve is elrákosodik. A tünetek nagyon sokféle formában jelennek meg. A legfeltűnőbb a hirtelen fogyás, akár 20 kilót… Tovább: A hasnyálmirigy daganat jelei»

Hasnyálmirigy 2024