Hírek puffadás és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy, puffadás – van összefüggés

Hasnyálmirigy, puffadás – van összefüggés

A hasnyálmirigy gyulladás olykor puffadással is jár, viszont ez az enyhébb tünetek közé tartozik. Ha valamilyen okból hasnyálmirigy gyulladást kapunk, súlyosságától függően nagyon intenzív tünetek jelentkeznek. Nagyon gyakori a hányás, szédülés, a bélrendszeri panaszok, az intenzív hasfájás, esetleg hátfájás is.  A hasnyálmirigy gyulladás egyes esetekben teljesen meggyógyul, olykor pedig jelentkezhet… Tovább: Hasnyálmirigy, puffadás – van összefüggés»

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakran előforduló betegség, mely intenzív tünetekkel jár. Legtöbb esetben kezelhető anélkül, hogy bármilyen károsodást szenvednénk, viszont vannak esetek, amikor a gyógyszeres kezelésen kívül más beavatkozásokra is szükség van. A hasnyálmirigy gyulladás jeleit könnyen észlelhetjük, ezért amint felmerül a legkisebb gyanú is, fontos, hogy azonnal forduljunk orvoshoz…. Tovább: A hasnyálmirigy gyulladás jelei»

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése

A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése

A hasnyálmirigy csökkent működése mögött több tényező állhat. A hasnyálmirigy nem megfelelő működéséért általában az alkohol tehető felelőssé, mivel beszűkülnek a hasnyálmirigy vezetékei, és az enzimek nem jutnak át ezen, csak nagyon kis mértékben. A hasnyálmirigy által termelt enzimek szerepe a zsírok és szénhidrátok lebontása, ezért ha ilyen jellegű ételeket… Tovább: A hasnyálmirigy csökkent enzimtermelése»

Hasnyálmirigy 2024