Hírek megbetegedések és Hasnyálmirigy témában

Amikor a hasnyálmirigy nem működik

Amikor a hasnyálmirigy nem működik

A hasnyálmirigy olyan létfontosságú szerv, amelynek működése elengedhetetlen a különböző tápanyagok (fehérjék, lipidek, vitaminok, zsírok stb.) lebontásához, valamint a vércukorszint megfelelő szinten tartásához. Ha a hasnyálmirigy nem működik, először emésztési zavarok lépnek fel cukorbetegség kíséretében, majd súlyosabb problémák is megjelennek. A hasnyálmirigy működésének leállása egy folyamat eredménye, mely folyamat első… Tovább: Amikor a hasnyálmirigy nem működik»

Hasnyálmirigy károsodás

Hasnyálmirigy károsodás

A hasnyálmirigy az emberi szervezet egy olyan létfontosságú eleme, amely a különböző tápanyagok lebontásáért és a szervezetbe való beépítéséért felelős, továbbá ez az a szervünk, amely számos, az emberi test számára elengedhetetlen hormont termel, mint amilyen az inzulin, amely a vércukorszint megfelelő szinten tartásáért felelős. Ha a hasnyálmirigy károsodik, képtelen… Tovább: Hasnyálmirigy károsodás»

A hasnyálmirigy mérete

A hasnyálmirigy mérete

A hasnyálmirigy optimális mérete 15-25 cm hosszú, 6 cm magas és 2 cm vastag. Ha a hasnyálmirigy mérete megváltozik, az betegségre utalhat. A leggyakoribb elváltozást az 1-es típusú cukorbetegség okozza, hisz a hasnyálmirigynek van nagy szerepe az inzulin termelésében. Ebben az esetben gyógyszeres kezelés javasolt, viszont a hasnyálmirigy gyulladás is… Tovább: A hasnyálmirigy mérete»

Hasnyálmirigy 2024