Hírek kezelése és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel

Hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel

A hasnyálmirigy létfontosságú szervnek minősül az inzulintermelés miatt, ezért fontos, hogy az esetleges betegségeit időben felfedezzék és kezeljék. A hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel is lehetséges, de fontos, hogy a kezelést mindig szakember állítsa össze, akárcsak az adagokat. Sok gyógynövény kifejezetten káros nagy mennyiségben, ezért ha a szakember napi néhány kortyot… Tovább: Hasnyálmirigy gyulladás kezelése gyógynövényekkel»

Ödémás hasnyálmirigy gyulladás

Ödémás hasnyálmirigy gyulladás

A hasnyálmirigy egyik létfontosságú szervünk, ennek ellenére kevés szó esik annak funkcióbeli szerepéről. Olyan emésztőenzimeket termel, amelyek segítségével a cukrok, zsírok és fehérjék lebomlanak. Emellett a belső elválasztású mirigy számos olyan hormont is termel, amely a szervezet szénhidrát háztartásáért felelős. Az ödémás hasnyálmirigy gyulladás esetén a hasnyálmirigy-vezetékben valami megakadályozza a… Tovább: Ödémás hasnyálmirigy gyulladás»

A hasnyálmirigy kezelése

A hasnyálmirigy kezelése

Ha hasnyálmirigy gyulladást állapítanak meg, kórházi kezelés szükséges. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkut hasnyálmirigy gyulladásunk van, s ilyenkor a hasnyálmirigyet nyugalomba kell helyezni néhány napig. Ez koplalás segítségével megoldható, ami azt jelenti, hogy sem folyadékot, sem táplálékot nem szabad fogyasztani, kizárólag intravénásan juttatják a szervezetbe. Ha a betegnél hasnyálmirigy… Tovább: A hasnyálmirigy kezelése»

Miből áll a hasnyálmirigy ciszta kezelése?

Miből áll a hasnyálmirigy ciszta kezelése?

A hasnyálmirigy ciszta kezelése a diagnózis felállítása után kezdődik, ahol a képalkotó vizsgálatoké a főszerep. A CT vizsgálat a legalkalmasabb erre a feladatra, ugyanis ennek segítségével a kisebb daganatok is kiszűrhetőek. Pontos diagnózis azonban csak a szövettani vizsgálatok után állítható fel. A mintavétel általában a hasfalon keresztül történik egy tű… Tovább: Miből áll a hasnyálmirigy ciszta kezelése?»

Hasnyálmirigy 2024