Hírek funkciók és Hasnyálmirigy témában

A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat

A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat

A hasnyálmirigy igen kicsi, mégis létfontosságú szervünk. Szerepe van a külső és a belső elválasztásban is. Funkcióihoz tartozik többek között, hogy olyan emésztőnedveket állít elő, melyek a fehérjék, zsírok és szénhidrátok lebontásához szükséges enzimeket termelnek. A hasnyálmirigy, alkohol hatására bizony gyakran megbetegszik, mely kihat egész szervezetünkre. A hasnyálmirigy alkohol hatására… Tovább: A hasnyálmirigy alkohol hatására begyulladhat»

Hasnyálmirigy nélkül lehet élni

Hasnyálmirigy nélkül lehet élni

Daganatos megbetegedésnél az esetek nagy részében szükségessé válhat a hasnyálmirigy eltávolítása. Ilyenkor az emberek többségének az az első kérdése, hogy hasnyálmirigy nélkül lehet-e élni. Erre a kérdésre határozott igen a válasz. Most már nagyon jó gyógyszereket lehet kapni annak érdekében, hogy amennyire csak lehetséges, pótolni lehessen a hasnyálmirigy funkcióit. Bár… Tovább: Hasnyálmirigy nélkül lehet élni»

Hasnyálmirigy károsodás

Hasnyálmirigy károsodás

A hasnyálmirigy az emberi szervezet egy olyan létfontosságú eleme, amely a különböző tápanyagok lebontásáért és a szervezetbe való beépítéséért felelős, továbbá ez az a szervünk, amely számos, az emberi test számára elengedhetetlen hormont termel, mint amilyen az inzulin, amely a vércukorszint megfelelő szinten tartásáért felelős. Ha a hasnyálmirigy károsodik, képtelen… Tovább: Hasnyálmirigy károsodás»

Hasnyálmirigy 2024