Hírek fájdalom és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy ödéma

Hasnyálmirigy ödéma

A hasnyálmirigy ödéma tulajdonképpen a hasnyálmirigy gyulladásának egyik fajtájára utaló elnevezés. Ilyenkor a sejtek között lényegesen megnő a folyadékmennyiség. Ennek számos oka ismeretes: a túlzott alkoholfogyasztás, a kevés vagy igen magas fehérjebevitel, a vérnyomás emelkedése, és még sorolhatnánk. A hasnyálmirigy ödéma erős fájdalommal jár, amely a legtöbb esetben a szegycsont… Tovább: Hasnyálmirigy ödéma»

A hasnyálmirigy idült betegségei

A hasnyálmirigy idült betegségei

A hasnyálmirigy idült betegségei közül a legismertebb a hasnyálmirigy gyulladás. Ez a betegség a hasnyálmirigy szöveteinek pusztulásával, valamint az emésztőenzimek és az inzulintermelés csökkenésével jár. A betegség 70 százalékában a rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztás a kiváltó ok. A fennmaradó 30 százalékban szerepet játszhatnak a daganatok.  A hasnyálmirigy idült betegségei bármennyire… Tovább: A hasnyálmirigy idült betegségei»

Ödémás hasnyálmirigy gyulladás

Ödémás hasnyálmirigy gyulladás

A hasnyálmirigy egyik létfontosságú szervünk, ennek ellenére kevés szó esik annak funkcióbeli szerepéről. Olyan emésztőenzimeket termel, amelyek segítségével a cukrok, zsírok és fehérjék lebomlanak. Emellett a belső elválasztású mirigy számos olyan hormont is termel, amely a szervezet szénhidrát háztartásáért felelős. Az ödémás hasnyálmirigy gyulladás esetén a hasnyálmirigy-vezetékben valami megakadályozza a… Tovább: Ödémás hasnyálmirigy gyulladás»

Hasnyálmirigy hátfájás tünettel?

Hasnyálmirigy hátfájás tünettel?

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakori betegség, mely általában gyógyszeres vagy kórházi kezelés után elmúlik, de lehet életveszélyes is. A hasnyálmirigy megbetegedéseket nagyon sok probléma okozhatja, ilyenek az alkohol, a túlzott zsírfogyasztás, dohányzás és a káros életmód. Tünetei lehetnek intenzívek, de akár tompa fájdalmat is érezhetünk az első fázisban. A hasnyálmirigy… Tovább: Hasnyálmirigy hátfájás tünettel?»

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás jelei

A hasnyálmirigy gyulladás nagyon gyakran előforduló betegség, mely intenzív tünetekkel jár. Legtöbb esetben kezelhető anélkül, hogy bármilyen károsodást szenvednénk, viszont vannak esetek, amikor a gyógyszeres kezelésen kívül más beavatkozásokra is szükség van. A hasnyálmirigy gyulladás jeleit könnyen észlelhetjük, ezért amint felmerül a legkisebb gyanú is, fontos, hogy azonnal forduljunk orvoshoz…. Tovább: A hasnyálmirigy gyulladás jelei»

A hasnyálmirigy fájdalom enyhítése

A hasnyálmirigy fájdalom enyhítése

A hasnyálmirigy fájdalom elsősorban annak tulajdonítható, hogy a hasnyálmirigyben keletkezett gyulladás időről-időre fellángol, ennek következményeként a páciensnek állandósult, változó intenzitású közép-hastáji fájdalmai vannak. Ilyenkor gyakrabban alakulnak ki szövődmények, mint például gyulladt szövettömegek, hasnyálmirigy-ciszta vagy hasnyálmirigy-rák. A fájdalom órákig, sőt napokig is eltarthat. Az emésztőenzimeket termelő sejtek pusztulásának következtében a fájdalom… Tovább: A hasnyálmirigy fájdalom enyhítése»

Hasnyálmirigy 2024