Hírek étrend és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy betegek étrendje

Hasnyálmirigy betegek étrendje

Fontos lenne mindenkiben tudatosítani, hogy egészségesen nemcsak akkor kell táplálkozni, ha már baj van, hanem megelőzésképpen is. A hasnyálmirigy betegek étrendje is tulajdonképpen az egészséges táplálkozás alapjait összegezi. A legfontosabb a mértékletesség, gyulladás esetén pedig lényeges a „sokszor keveset” elv betartása. Fontos, hogy a hasnyálmirigy betegek étrendje ne tartalmazzon sok… Tovább: Hasnyálmirigy betegek étrendje»

Hasnyálmirigyre természetes gyógymód

Hasnyálmirigyre természetes gyógymód

A sok esetben gyomorfájdalmakkal járó hasnyálmirigy gyulladás nemcsak gyógyszerekkel kezelhető, hanem néhány természetes módszer alkalmazásával is javulás érhető el. Hasnyálmirigyre a legfontosabb és legtermészetesebb „gyógymód” leginkább az étrend megváltoztatása. Fontos, hogy a beteg mindig odafigyeljen arra, hogy mit és mennyit eszik, hisz a legtöbb problémát az elfogyasztott táplálék okozza. Ennél… Tovább: Hasnyálmirigyre természetes gyógymód»

A hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás kezelése

A hasnyálmirigy sorvadás gyakori probléma. Az igaz, hogy nagyon sok kellemetlenséggel jár, de semmiképp nem olyan súlyos, mint a hasnyálmirigy rák. A hasnyálmirigy sorvadás kezelésére ma már nagyon sok módszer van. Legtöbb esetben szükséges egy-két hét kórházi kezelés, ahol megállapítják, hogy milyen mértékben károsodott a hasnyálmirigy, és hogy mennyire képes… Tovább: A hasnyálmirigy sorvadás kezelése»

Ha beteg a hasnyálmirigy, vitamin pótlása szükséges

Ha beteg a hasnyálmirigy, vitamin pótlása szükséges

A hasnyálmirigy nagyon fontos szerepet tölt be, többek közt ez a szervünk felelős az inzulin termeléséért és az emésztőenzimek előállításáért. Ezek nélkül cukorbetegség következne be, vagy emésztési problémák jelentkeznének. Nagyon gyakran előforduló betegség manapság a hasnyálmirigy gyulladás, és ilyenkor elengedhetetlen a vitaminpótlás. A hasnyálmirigy betegségek kialakulásáért a táplálkozás és a… Tovább: Ha beteg a hasnyálmirigy, vitamin pótlása szükséges»

A hasnyálmirigy regenerálása

A hasnyálmirigy regenerálása

A hasnyálmirigy megbetegedéseit nagyon sok probléma okozhatja. A legjobban befolyásolja ezeknek a betegségeknek a megjelenését a káros életmód, a dohányzás, az alkohol, drogok használata, valamint a helytelen étkezés. A hasnyálmirigy több okból is károsodhat. Vannak visszafordíthatatlan károsodások, mint például a hasnyálmirigy rák, a krónikus hasnyálmirigy gyulladás és számos olyan eset,… Tovább: A hasnyálmirigy regenerálása»

Hasnyálmirigy túlműködés

Hasnyálmirigy túlműködés

A hasnyálmirigy fehéres-rózsaszínű, falevél alakú szervünk a hasüreg hátsó falán helyezkedik el. Feladata, hogy elválassza az emésztőenzimeket, emellett az inzulin és glükagon is itt termelődik, ami igen fontos a szervezet cukoregyensúlyához. Ha a hasnyálmirigy túlműködik, emésztési problémák léphetnek fel, ráadásul cukorbetegség is kialakulhat, ami sajnos visszafordíthatatlan károkat okoz. A hasnyálmirigy… Tovább: Hasnyálmirigy túlműködés»

Miből áll a hasnyálmirigy étrend?

Miből áll a hasnyálmirigy étrend?

A különböző hasnyálmirigy betegségekben szenvedőknek ajánlott egy speciális étrendet kialakítani, amely olyan táplálékokból tevődik össze, amelyek nem terhelik sem a hasnyálmirigyet, sem a gyomrot. A hasnyálmirigy étrend összeállításánál figyelembe kell venni az esetleges egyéb betegségeket is, mivel lehetséges, hogy az étrenddel jót teszünk a hasnyálmirigynek, viszont más szerveinknek ártunk vele…. Tovább: Miből áll a hasnyálmirigy étrend?»

Hasnyálmirigy beteg diétája

Hasnyálmirigy beteg diétája

Az emésztésben fontos szerepet játszik a hasnyálmirigy, amely egy külső és belső elválasztású mirigy. Az endokrin (belső) elválasztás során hormonokat termel, például inzulint, míg az exokrin (külső) elválasztás során olyan emésztőenzimeket, melyek lebontják a fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat. A hasnyálmirigy beteg diétáját akkor állítják össze, amikor a külső elválasztásnál valami… Tovább: Hasnyálmirigy beteg diétája»

Hasnyálmirigy 2024