Hírek étkezés és Hasnyálmirigy témában

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje

Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje

Gyomorpanaszok esetében a gyógyszerek szedésénél is fontosabb, hogy kellően odafigyeljünk az étrendre. Nagyon fontos, hogy a hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje nagyon kevés zsírt és fűszert tartalmazzon hisz, mivel ezek nagyon irritálják a hasnyálmirigyet. Mindemellett a legkisebb mennyiségben sem fogyaszthat alkoholt a beteg. A hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje az egészséges étkezés… Tovább: Hasnyálmirigy gyulladásos beteg étrendje»

Hasnyálmirigy enzim hiány

Hasnyálmirigy enzim hiány

Bizonyára mindannyiunk számára ismerős, hogy emésztésünk már az étel látványától, szagától, vagy akár egy rágótól beindul. Így elkezdődik a nyálelválasztás, majd az emésztőenzimek termelődése. Azonban sok ember küzd azzal a problémával, hogy szervezete nem termel elég emésztőenzimet, így jelenik meg a hasnyálmirigy enzim hiány. Mit is okoz a hasnyálmirigy enzim… Tovább: Hasnyálmirigy enzim hiány»

Ha megbetegszik a hasnyálmirigy: étkezés személyre szabottan

Ha megbetegszik a hasnyálmirigy: étkezés személyre szabottan

A hasnyálmirigy beteg étkezésének lényege, hogy olyan táplálékokat vigyen be szervezetébe, melyek nem terhelik meg túlságosan a gyomrot és a hasnyálmirigyet, továbbá könnyen emészthetőek és könnyen bomlanak le. Ezért ajánlott a diéta ideje alatt napjában többször, ám kisebb adagokban étkezni, s a falatokat jól megrágni, ezáltal is segítvén a gyomor… Tovább: Ha megbetegszik a hasnyálmirigy: étkezés személyre szabottan»

Hasnyálmirigy 2024